Bostadsrättsföreningen Tornet 1, Uppsala Rotating Header Image

Gemensamma utrymmen

Garage och parkering

Om ni vill hyra parkering så är det bara att kontakta styrelsen på styrelsen@brftornet1.se.
En garageplats kostar 850 kr/månad, MC plaster i garage kostar 475 kr/månad och en uteplats kostar 475 kr/månad.
P-plats med eluttag för laddning av elbil kostar 1000 kronor per månad plus faktisk elförbrukning.

Om ni vill anmäla felparkering av bil, som inte står parkerad på hyrd p-plats kontakta styrelsen på styrelsen@brftornet1.se.

Soprum & källsortering

Är du osäker på vilka sopor som sorteras som brännbart, hårdplast, mjukplast m.m. kan du läsa mer om hur dina sopor ska sorteras på Uppsala Vattens webbsida.

Vad får slängas i soprummet?

Ovanför varje sopkärl sitter en beskrivning av vad som får slängas där, och det finns också en informationsbroschyr till höger om dörren. Vi har sortering för följande hushållssopor.

  • Brännbart (”vanliga sopor”)
  • Kartong. OBS! Flyttkartonger samt andra större kartonger/emballage från t.ex hemelektronik, möbler med mera, räknas inte som hushållssopor och ska slängas vid någon av kommunens återvinnningsstationer.
  • Papper
  • Glas
  • Metall- och plastförpackningar. Nyckelordet är förpacking. Är det inte en förpackning ska det inte slängas här.
  • Kompost
  • Glödlampor och lågenergilampor

Om du vill slänga sådant som inte finns för sortering ska du vända dig till någon av kommunens återvinningscentraler. OBS! Släng era sopor i rätt kärl och minska storleken på kartonger mm så mycket som möjligt.

Trapphus, garage och förrådsgångar

Ur brandsäkerhets- och städsynpunkt måste trapphus, garage och förrådsgångar hållas fria från skräp, mattor, pulkor, vagnar etc. Styrelsen är juridiskt skyldig att se till att detta efterlevs. Trapphusen kommer kontinuerligt att rensas från ovanstående.